Covid-19

Corona sneltest Doorn voor bedrijven/scholen en particulieren

Corona sneltest in Doorn nodig?
Somatic biedt COVID-19 antigeen(snel)testen aan voor bedrijven/ scholen en particulieren in Doorn waarbij u binnen 30 minuten de uitslag krijgt. Bij een negatieve uitslag kunnen medewerkers direct weer aan het werk. De antigeen(snel)test is alleen geschikt voor mensen met klachten passend bij het coronavirus (dus niet voor reizigers zonder symptomen).

Covid-19

Sneltest

Snel weten waar u aan toe bent?

Bel dan 0343-417096 of stuur een whatsapp aan 0616381368 en maak een afspraak voor de sneltest.

Wat is een sneltest?

Een sneltest (antigeentest) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand besmet is met het coronavirus. Binnen 30 minuten heeft u de uitslag.

Hoe werkt het?

Met een wattenstokje wordt neusslijm afgenomen. De test meet vervolgens of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in het afgenomen testmateriaal. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier plaats vindt.

De uitslag?

U krijgt de uitslag al binnen 30 minuten. Bij een negatieve testuitslag kunnen u en/of uw medewerkers direct weer aan de slag, een positieve testuitslag voorkomt verdere besmetting.

Hoe wordt de test gebruikt?

De sneltesten gebruiken we vooralsnog alleen bij mensen met symptomen. Bij deze doelgroep laten validatiestudies goede resultaten zien en zijn de testen goedgekeurd. De test wordt dus niet voor alle doelgroepen, zoals reizigers, aangeboden.

Wat is het verschil met een PCR-test?

De PCR-test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR-test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor een PCR-test wordt het wattenstaafje naar het laboratorium gestuurd, daardoor moet u veel langer op de uitslag wachten. Bij een COVID-19 sneltest is geen laboratorium nodig. Deze test kan gewoon bij Somatic buiten uitgevoerd worden en de uitslag is dus snel beschikbaar.

Kosten

De kosten bedragen € 85,– inclusief BTW. Betaling vindt plaats door middel van een tikkie. (Schrijf u in op onze site onder fysiotherapie als u een factuur wilt ontvangen.)

Waar kunt u terecht voor de test?

De test wordt afgenomen achter het pand van Somatic (Dorpsstraat 23 in Doorn). U kunt uw auto parkeren op de P-plaats van AH, vervolgens loopt u via de Dorpsstraat om het pand van Somatic heen. Gelieve niet binnen te komen.

Bel voor een afspraak

0343-417096

App voor een afspraak

0616381368