Fysiotherapeut

Lorenzo van den Top

Lorenzo

De mens is gemaakt om te bewegen. Wij zijn niet voor niets ontworpen met 650 spieren en meer dan 200 gewrichten, elk met een eigen doel en functie. Vanaf dat we geboren worden leren we omrollen, oprichten, opdrukken, zitten, kruipen, opstaan, lopen, rennen en springen. Bewegen is voor ons vanzelfsprekend. Tot dat bewegen pijn doet, beperkt wordt of zelfs helemaal niet meer gaat.

Vanaf jongs af aan ben ik geïntrigeerd door menselijk bewegen en heb ik een passie voor het verbeteren van de bewegende mens, zowel bij de niet-sporter als bij de atleet. Als fysiotherapeut zie ik het als mijn taak om samen met de cliënt voorwaarden te scheppen om zonder pijn of beperkingen een leven te kunnen bewegen, of het nu is in werk, sport of na het pensioen. Specifieke opleidingen en cursussen heb ik gevolgd op o.a. het gebied van triggerpoint behandeling (o.a. dry needling), screening en behandeling van orthopedische klachten (Functional Movement Screen, Selective Functional Movement Assesment, Prague School to Athletic Development), knie-en heuprevalidatie en rugrevalidatie (Stuart McGill, building the ultimate back).

Vanaf 2010 ben ik werkzaam bij De Fysioclub. Samen delen wij dezelfde visie op actieve revalidatie, waarin samenwerking met de cliënt centraal staat en fysiotherapie niet op houdt na een half uurtje behandelen.